Del 10: Så tar ni steget

De tjänster ni kan erbjuda kan vara en sådan enkel sak som att alltid föreslå för kunden att ni installerar den mest energieffektiva pumpen eller att ni alltid erbjuder en modern styrning av till exempel trapphusbelysningen eller frånluftsfläkten. Om ni inte har hela kunnandet inom företaget så se till att skaffa ett samarbetsavtal med en styrentreprenör, konsult eller annan bra partner. Som vi nämnde tidigare så tänk också igenom om ni kan få till ett samarbetsavtal med de som redan har kontinuerlig kontakt med fastighetsägare eller industrin, till exempel energibolag och tekniska förvaltare i er region.

Skriv gärna även på er hemsida att ni är energitjänsteleverantörer som arbetar för att reducera era kunders klimatpåverkan och att ni kan erbjuda de både bra och kostnadseffektiva lösningar.

Nu är ni igenom denna grundutbildning i att bli en bra energitjänsteleverantör. Genomför några av alla dessa råd och glöm inte att fira ”delsegrar” när ni har gjort något bra.

Lycka till och hör av er till oss om det är något ni undrar över eller vill diskutera! Ni kan även bli medlemmar hos oss för att få ännu mera stöd och fler kundkontakter.

Kompletterande information om kundbehovet